Skip Navigation Links
5 Tips om water te besparen in de keuken

5 Tips om water te besparen in de keuken

Wilt u zich graag verdiepen in het besparen van water en ook gelijk actie ondernemen? Deze 5 tips geven u een mooie houvast om daarmee te beginnen. Lees er meer over op de blogpagina van SSK Keukenstudio!

We verspillen met z’n allen dagelijks veel water. Dit gebeurt niet alleen in de badkamer, maar ook in de keuken. Er worden handen gewassen, groente gewassen, gekookt en thee gezet. Dit zijn allemaal handelingen waar veel water aan te pas komt en waar veel water wordt verspild Maar, gelukkig kunt u een aantal dingen doen om dit te voorkomen.

Tip 1: Was groente en fruit in een teil

Een makkelijk begin om water in de keuken te besparen, is door het water waarmee u groente en fruit wast, op te vangen in een teil. Het water dat u opvangt, kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het watergeven van de planten. Op de manier hergebruikt u het water en gaat het niet verloren. 

Tip 2: Waterbesparend mondstuk en doorstroombegrenzer

Heeft u het gevoel dat u veel water verspilt als u de kraan opent? Dat kan kloppen. In de meeste gevallen komt er meer water uit een kraan dan nodig. Dit kunt u voorkomen door waterbesparende mondstukken en doorstroombegrenzers aan uw kraan toe te voegen. Deze zijn niet duur en kunt u bij verschillende doe-het-zelf-winkels kopen. 

Tip 3: Schaf een vaatwasser aan

Wast u nog af met de hand? Overweeg dan om een vaatwasser aan te schaffen. Met de hand wassen kost veel water, omdat u voor kleine hoeveelheden afwas de kraan lang open zet. Met een vaatwasser bespaart u niet alleen water, maar ook tijd. Klinkt goed, toch?

Tip 4: Boiler instellen

Heeft u thuis een boiler die warm water voor u vasthoudt? Controleer dan de temperatuur waarop die ingesteld is. Meestal staat een boiler op een hogere temperatuur dan nodig, want 60 graden Celsius is al voldoende. Naast de temperatuur kunt u bij een boiler ook een tijdsklok instellen, of hem uitzetten als u op vakantie bent. Dit draagt allemaal bij aan het besparen van water.

Tip 5: Was uw handen met koud water

We wassen allemaal onze handen meerdere keren per dag. Maar wast u dan met koud of warm water? Warm water verspilt namelijk enorm veel water, omdat het een tijdje duurt voordat dit warm wordt en hierdoor loopt de kraan langer door. Bespaar water en was voortaan uw handen met koud water!

Nog meer tips om in uw keuken water te besparen?

Ziet u nog geen verschil of wilt u nog meer tips om water te besparen? De adviseurs van SKK Keukenstudio helpen u graag verder. U bent van harte welkom in onze showroom in Kapelle

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
Huis verbouwen? Kies een keuken van SSK Keukenstudio
Huis verbouwen? Kies een keuken van SSK Keukenstudio
  • maandag 06 sep 2021
Barbecuetips van SSK Keukenstudio
Barbecuetips van SSK Keukenstudio
  • donderdag 05 aug 2021
Oven schoonmaken? Enkele tips!
Oven schoonmaken? Enkele tips!
  • donderdag 08 jul 2021
Recepten voor water met een smaakje
Recepten voor water met een smaakje
  • donderdag 24 jun 2021