Skip Navigation Links
5 Tips om meer opbergruimte in de keuken te creëren

5 Tips om meer opbergruimte in de keuken te creëren

Heeft u in uw keuken gebrek aan voldoende opbergruimte? Met enkele handige tips en tricks creëert u in een handomdraai meer ruimte! SSK Keukenstudio heeft enkele tips op een rijtje gezet. Lees ze hier en doe er uw voordeel mee. 

Uw keuken is uw kookdomein. Hier maakt u de meest heerlijke gerechten en bakt u de beste taarten. Dit vraagt niet alleen om een keuken met volop werkoppervlak, zoals een groot aanrechtblad en een ruime spoelbak: het vraagt ook om voldoende opbergruimte. In kasten en lades kunt u al uw potten, pannen, kommen, schalen, servies, bestek, kruiden, specerijen en ingrediënten opbergen. Heeft u een bepaalde kom nodig, dan haalt u deze gemakkelijk tevoorschijn. 

 

Tips en tricks voor meer opbergruimte

Beschikt u niet over een ruime keuken met veel opbergruimte, dan kunt u enkele eenvoudige aanpassingen in uw keuken doen om toch volop opbergmogelijkheden te creëren. Hieronder deelt SSK Keukenstudio enkele tips en tricks voor een keuken boordevol opbergruimte!

 

Tip 1: Ruim uw keuken op

De eerste tip lijkt heel simpel, maar is wel heel effectief. Kijk eens kritisch naar de inhoud van uw keukenkasten en -lades en bedenk bij alles of u het nog wel gebruikt. Vaak krijgt u keukenattributen cadeau, maar deze belanden vervolgens onaangeraakt in de kast. Gebruikt u spullen niet of nauwelijks, dan kunt u deze weggooien (of weggeven aan de kringloopwinkel!). Zo creëert u in een handomdraai een zee van ruimte. 

 

Tip 2: Deel uw kasten opnieuw in

Nadat u uw keuken heeft opgeruimd, kunt u de spullen die u wilt behouden weer opbergen. Deel de kasten en lades opnieuw in. Zet spullen die u vaak nodig heeft op een gemakkelijke plek. Heeft u de snelkookpan minder vaak nodig, zet hem dan bijvoorbeeld in de hoek van uw hoekkast. U zult zien dat u veel ruimte wint door de kasten opnieuw in te richten. 

 

Tip 3: Maak gebruik van de keukenachterwand

Veel keukens beschikken over een grote achterwand die geen functie heeft. Zonde, want deze wand kunt u bijvoorbeeld voorzien van handige planken en rekjes voor het uitstallen van kookboeken of kruiden en specerijen. Ook kunt u een wandrails aan de achterwand bevestigen en hier keukengerei en pannen aan ophangen. 

 

Tip 4: Kies voor handige opbergattributen

Er zijn allerlei handige hulpjes beschikbaar om uw keuken nog praktischer in te richten. Denk bijvoorbeeld aan speciale opbergsystemen voor uw lades, zoals vakken voor bestek, servies, flessen en pannen en potten. Ook zijn er handige rekken waar u uw borden in kunt stapelen én er zijn speciale rekjes waar u de deksels van uw pannen in kunt stallen.

 

Tip 5: Benut loze ruimtes

In de keuken zijn ook enkele plekken die niet in gebruik zijn, de zogenaamde loze ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan de plinten onder de keukenkasten, de uiterste hoeken van de keukenkasten en de kast onder de gootsteen. Deze ruimtes kunt u benutten met speciale plintlades, hoekkasten en hoeklades. Vraag naar de mogelijkheden bij uw keukenspeciaalzaak! 

 

Bezoek SSK Keukenstudio in Kapelle

Heeft u de tips en tricks gelezen en wilt u het liefst uw gehele keuken onder handen nemen en een nieuwe keuken met veel opbergruimte aanschaffen? Dat is uiteraard ook mogelijk! Breng een bezoek aan onze showroom in de Zeeuwse plaats Kapelle en ontdek onze ruime keukencollectie. Wij hebben keukens in alle stijlen, vormen en maten. Onze keukenadviseurs leiden u rond langs alle showroomkeukens en nemen vervolgens in een persoonlijk adviesgesprek uw keukenwensen met u door. Graag tot ziens!

Terug naar overzicht
Ook interessant voor u
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
5 tips voor het aanschaffen van een goede oven
  • vrijdag 10 mei 2024
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
Lenteschoonmaak: laat uw keuken weer stralen
  • dinsdag 02 apr 2024
Tips voor de juiste keukenverlichting
Tips voor de juiste keukenverlichting
  • zondag 10 mrt 2024
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
Verras uw geliefde met dit heerlijke recept voor Valentijnsdag
  • zaterdag 10 feb 2024